Meer drugs door meer accijns

0
978
meer drugs de grens over door innen accijnzen

De Telegraaf heeft een aantal documenten mogen inzien waaruit blijkt dat de Rotterdamse douane het zwaar te verduren krijgt. De jacht om meer accijnzen te kunnen innen krijgt de voorkeur, smokkelaars van drugs lijken steeds vaker vrij spel te hebben. De krant spreekt zelfs van een narcostaat waar Nederland op zou gaan lijken.

De krant voerde ook een aantal gesprekken met douaniers en daaruit blijkt dat deze medewerkers ongerust zijn: “we staan tot onze enkels in de coke en straks tot aan de oksels”, zo zegt een lid van een belangrijke eenheid van de douane die zich bezighoudt met surveillance in het Rotterdamse havengebied.

De dienst bestaat uit 150 mensen, daarvan verdwijnt de helft. Controles worden daarmee ook veel minder intensief. In de afgelopen twaalf maanden wist de douane ruim 35.000 kilo coke te onderscheppen. Nog nooit werd er in een jaar tijd zoveel drugs onderschept. Dat er nu wordt gekozen om meer in te zetten op het kunnen innen van accijnzen is voor de douaniers erg zuur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here