Inbrekers maken foto’s door brievenbus

0
1370
inbrekers maken foto's door brievenbus

Er lijkt een nieuwe trend ingezet te zijn onder inbrekers, het maken van foto’s door brievenbussen van woningen. Op die manier kijken ze of er stapels post zijn blijven liggen en de bewoners op vakantie zijn.

Zo werd in het Gelderse Hattem een inbreker opgepakt die op die manier keek of mensen langere tijd niet thuis waren. Hij maakte met zijn mobiele telefoon foto’s door de brievenbus van de woning en kon op die manier zien of er veel post was achtergebleven op de vloer.

Hij kon worden aangehouden toen hij rondom de woning liep. Zijn twintig jarige kompaan zette het op een lopen toen hij de politie zag verschijnen. Hij wist te ontkomen maar de politie weet om wie het gaat. De inbreker kon worden aangehouden na de inzet van een speurhond.

Na onderzoek bleek dat de mannen meerdere foto’s door brievenbussen van woningen hadden genomen. Het vermoeden bestaat dan ook dat ze op deze manier ingebroken hebben bij meerdere woningen.

Door post dagelijks door familie, vrienden of buren op te laten ruimen kunnen dit soort situaties worden voorkomen. Ook het  laten maaien van het gras, het inschakelen van verlichting en dus het opruimen van de post tijdens je afwezigheid doet het lijken alsof je gewoon thuis bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here