Beveiligingspersoneel ervaart laagste werkdruk

0
874
Beveiliging ervaart weinig werkdruk

Beveiligingspersoneel ervaart de laagste werkdruk. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen op dit gebied. Horecapersoneel vindt je helemaal bovenaan de lijst.

Het valt enorm mee met de werkdruk, zo vinden chauffeurs, hoveniers, kassamedewerkers, leidsters in de kinderopvang, onderwijsassistenten en machinemonteurs. Van de kassamedewerkers wordt wel verwacht dat zij veel snelheid hebben.

Dat beveiligers minder werkdruk ervaren, kan komen door het feit dat zij vooral in actie moeten komen bij incidenten. Zolang deze incidenten er niet zijn, is er vaak een bepaalde reserve in capaciteit. Hierdoor wordt geen hoge druk ervaren.

De onderzoekers vermelden dat er rekening is gehouden met andere factoren die de druk veroorzaken. Hieruit is ook naar voren gekomen dat beveiligingswerk als zwaar wordt ervaren.

Het is niet duidelijk of er alleen naar objectbeveiligers is gekeken of bijvoorbeeld ook naar alarmopvolgers of centralisten in een particuliere alarmcentrale.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here