Gevangenissen huren minder beveiligers in

0
122
Jaar cel voor verduisteren geld

De Dienst Justitiƫle Instellingen heeft cijfers openbaar gemaakt waaruit blijkt dat er bijna geen particuliere beveiligers meer worden ingehuurd door gevangenissen en detentiecentra. In 2013 werd er nog voor 32 miljoen euro extern personeel ingehuurd, in 2015 is dit bedrag gedaald tot 1 miljoen euro.

De daling zou kunnen worden komen omdat er verschillende inrichtingen zijn gesloten. Door de sluitingen kwamen de contracten met de beveiligingsorganisaties ook te vervallen en werd personeel intern overgeplaatst naar een andere locatie.

2016 lijkt overigens weer een beter jaar te worden voor de particuliere ondernemingen. De Dienst Justitiƫle Instellingen huurde in het eerste half jaar alweer voor 2,5 miljoen euro beveiligers in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here