Aanhoudingen door verzonnen overval

0
918
Grootverdieners politie toegenomen

Medewerksters van een kledingwinkel aan de Ketelstraat in Arnhem gaven eind juli van dit jaar aan de politie door dat ze in hun winkel waren overvallen. De politie kon twee aanhoudingen verrichten. Opmerkelijk genoeg ging het om de medewerksters zelf.

Volgens de twee dames waren er tegen sluitingstijd twee mannen de zaak binnengelopen die onder dreiging van een steekwapen geld eisten. Na het geld te hebben gekregen zouden ze de zaak weer hebben verlaten.

De politie schaalde op en stelde een onderzoek in naar de verdachten. Tijdens dit onderzoek door het team Gelderland-Midden wat overvallen onderzoekt rezen er twijfels over de verklaringen van de medewerksters. Uiteindelijk zijn ze zelf verdachte geworden in de zaak en worden verdacht van verzinnen van de overval en het wegnemen van het geld.

De twee 18 jarige vrouwen zijn inmiddels aangehouden en zitten vast. Naast de verdenking dat ze het geld hebben weggenomen worden ze ook verdacht van het in scène zetten van de overval. De politie onderzoekt dan ook of de kosten van het onderzoek op de medewerksters verhaald kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here