Jaar cel wegens verduisteren geld goed doel.

0
842
Jaar cel voor verduisteren geld

Eric Nolet, oud directeur van de Stichting ALS, hoorde een jaar cel tegen zich geëist worden. Hij zou ruim drie ton verduisterd hebben. Ook een andere stichting viel ten prooi aan de grijpgrage handen van Nolet. Bij andere goede doelen declareerde hij bijzonder ruimhartig.

Nolet zei een goede verklaring te hebben voor het verduisteren van het geld. Hij zou het zo druk hebben gehad met het leiden van de goede doelen dat hij voor zichzelf vergat om aangifte te doen en belasting te betalen. Toen de deurwaarder voor zijn deur stond betaalde hij de schuld met geld van de Stichting ALS. Om dat bedrag weer aan te vullen ging de oud directeur naar de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek om daar geld te verduisteren. Zo wist hij ruim drie ton weg te nemen.

Familie en vrienden van de man waren bereid om de getroffen stichtingen zo goed als schadeloos te stellen. De man zelf bood alleen zijn excuses aan.

Justitie heeft het vermoeden dat het weggenomen geld niet alleen werd gebruikt voor het betalen van belastingschulden. Zo zou een deel van het geld in gokhuizen terecht zijn gekomen en vakanties van betaald zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here