Rondreizende criminelen opgepakt

0
891
rondreizende criminelen opgepakt na controle

De landelijke actie van de politie om rondreizende criminelen aan te pakken kan een succes genoemd worden. In totaal konden 82 personen worden aangehouden. In totaal werden er 3800 mensen gecontroleerd door de politie en werden er 467 bekeuringen uitgedeeld. De actie duurde van 17 tot en met 20 mei en werd gehouden op onder andere parkeerplaatsen, in internationale bussen, in treinen en op het water. De politie werkt hierbij samen met de Marechaussee en de Belastingdienst.

De rondreizende criminelen bestaan vaak uit groepen Oost-Europeanen die zich bezighouden met winkeldiefstallen, woninginbraken, identiteitsfraude, drugshandel en een enkele overval. Ook kwam de politie twee bekenden tegen die voor duizenden euro’s aan postzegels bij zich hadden. Het vermoeden bestaat dat de zegels vervalst zijn. Ook werd een man aangehouden die rondreisde met ruim veertigduizend euro in zijn rugtas, hij wordt verdacht van witwassen. Hij is overgebracht naar het bureau en men gaat onderzoeken wat de herkomst is van het geld.

Criminelen verplaatsen zich steeds vaker door het gehele land en laten hierbij een spoor achter van geweld en misdrijven. Vaak opereren ze in groepen en schuwen ze geweld niet. Het is voor de opsporingsinstanties daarom erg belangrijk om samen te werken en controles te houden langs snelwegen en bij grensposten. Overheidsdiensten werken inmiddels al jaren samen om op die manier sneller zaken op te kunnen lossen en eventuele misdrijven sneller op te kunnen sporen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here