Nederlandse agent tijdens werk op Bonaire omgekomen

0
1022
Nederlandse agent doodgeschoten tijdens werk op Bonaire

Ferry Bakx, de Nederlandse agent die sinds 2013 op Bonaire woonde en werkte, is tijdens een vuurgevecht omgekomen. De ex-KLPD agent achtervolgde inbrekers.

Rond 10 uur ’s avonds kregen de agenten in Kralendijk een melding binnen over een inbraak. Bakx en zijn collega gingen ter plaatse en daar bleek dat de verdachten zich nog in de woning verschansten. Er volgde een achtervolging te voet waarbij door de inbrekers werd geschoten. Bakx werd daarbij geraakt en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Er is op dit moment nog niemand aangehouden maar de politie zet alles op alles om de daders te vinden.

De schietpartij vond plaats in een van de duurste wijken op het eiland. Villa’s kosten daar miljoenen en grenzen bijna allemaal aan het strand. Ferry Bakx verhuurde daar samen met zijn vrouw vakantiehuizen en beheerde een naturistenverblijf.

Er is intensief contact tussen Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella en de korpschef en het Openbaar Ministerie. “Ik weet dat ze alles op alles zetten om de daders aan te houden. Nu gaan allereerst mijn condoleance en aandacht uit naar de echtgenote en familie en vrienden en alle collega’s”, aldus Gilbert Isabella.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here