Amerikanen stoppen met particuliere gevangenissen

0
657
Weertenaar veroordeeld tot twee maanden celstraf

Na ruim twintig jaar hebben de Amerikanen besloten om te stoppen met gevangenissen die worden beheerd door bedrijven. In totaal gaat het om dertien gevangenissen waar in totaal 22.000 gedetineerden vastzitten.

Ruim twintig jaar geleden begon de overheid particuliere bedrijven bij de bouw en het beheer van de gevangenissen te betrekken omdat ze de groei zelf niet meer aankonden. Maar intussen neemt het aantal gedetineerden af waardoor deze particuliere instellingen niet meer nodig zijn.

Ook een aantal klachten zouden aan de sluiting hebben bijgedragen.  Zo zouden de particuliere instellingen minder bijdragen aan de resocialisatie van de gedetineerden en zouden de gevangenissen minder veilig zijn. Ook wil de politiek dat asielzoekerscentra niet langer door bedrijven worden beheerd. Daarvan zijn er nu 46 met 25.000 asielzoekers.

De aandelenkoersen reageerden fors op het nieuws. De aandelen van de Geo Group Inc. daalde 28 procent en Corrections Corp. zag de waarde van het aandeel met ruim twintig procent dalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here