Overvallers zeggen sorry: lagere straf

0
902
Oud-Agent mag weer aan het werk

Twee mannen werden dinsdag door de rechtbank in Tilburg veroordeeld voor een overval in die stad. 1 dader kreeg 199 dagen cel, wat gelijkstond aan het voorarrest en de tweede dader kreeg 9 maanden cel. De overvallers belaagden een man en namen zijn televisie mee.

Het tweetal was dronken en ging gewapend met een groot mes op eerste kerstdag naar het slachtoffer en bedreigden hem. Toen ze wilden vertrekken met de televisie van de man werden ze overlopen door gewaarschuwde agenten. Een agente in burger die zichzelf kenbaar maakte werd direct in elkaar geslagen. Pas toen ze haar wapen trok en een waarschuwingsschot loste stopten de mannen met de mishandeling. Een van hen wist te vluchten met zijn auto, hij kon later worden aangehouden samen met een andere inzittende van de auto.

Het Openbaar Ministerie eiste forse straffen tot wel drie jaar, maar de rechtbank ging daar niet in mee. De rechters waren van mening dat een lagere straf gerechtvaardigd was omdat de mannen spijt hadden betuigd voor hun acties en omdat ze tijdens de overval zelf geen geweld hadden gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here