Fryslân wil niet bezuinigen op veiligheid OV

0
661
Fryslân doet geen concessies in veiligheid openbaar vervoer

Volgens Omrop Fryslân zal de Provincie Fryslân tijdens de nieuwe aanbestedingsronde voor het openbaar vervoer geen concessies doen als het gaat om de veiligheid in de bus en de trein. De aanbesteding is goed voor 15 jaar treinvervoer en 10 jaar busvervoer.

Uit de Nota van Uitgangspunten blijkt dat het sociale veiligheidsprobleem relatief klein is en wil men dat graag zo houden. Het busvervoer zal vanaf 2020 worden gegund aan een maatschappij, de verwachting hierbij is dat men meer krijgt voor minder geld. Het huidige kwaliteitsniveau zal moeten worden gehandhaafd, hieronder vallen ook de veiligheidsmaatregelen.

Of de recente agressiemeldingen in het Friese openbaar vervoer iets te maken hebben met het besluit is niet duidelijk. Onlangs werden in een Friese trein nog een conducteur en een machinist belaagd, ze wilden een groep jongens aanspreken die zonder kaartje reisden. De conducteur moest zelfs naar het ziekenhuis voor een behandeling. De daders van deze mishandeling zijn nog niet aangehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here