Inzet spijkermat wens van agenten

0
3035
inzet spijkermatten lijkt ver weg

Agenten willen gebruik kunnen maken van de spijkermat maar de politietop weigert in die wens mee te gaan. De definitieve inzet van de matten lijkt daarom nog heel ver weg. Politieagenten leggen het steeds vaker af tegen criminelen in sportwagens en zouden worden uitgelachen omdat ze niet mee kunnen komen met de snelle voertuigen.

Met de spijkermat is het mogelijk om een vluchtende auto tot stoppen te dwingen. De banden lopen leeg en de auto raakt onbestuurbaar. Een jaar lang werd er een proef gehouden met de matten. 144 politiewagens werden er mee uitgerust en in 12 gevallen werden ze ook daadwerkelijk ingezet. Ondanks deze proef weigert de top van de politie de matten definitief aan te schaffen. Iedereen die werkzaam is bij de politie vindt dit onbegrijpelijk. De voorzitter van de politievakbond ANPV, Geert Priem, is het roerend met de agenten eens. Volgens hem zijn spijkermatten een goed middel om een achtervolging snel te kunnen beƫindigen. Ook collega Jan Struijs van de Nederlandse Politie Bond deelt de mening van Priem. Het is volgens hem veel veiliger om de matten in te zetten dan blijven achtervolgen en uiteindelijk proberen klem te rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here