Politie wil eigen poule met topadvocaten

0
1092
Slachtoffers van een strafbaar feit krijgen meer rechten

De Nationale Politie wil een eigen poule met topadvocaten die piketdiensten moeten gaan draaien en een agent direct kunnen bijstaan als ze betrokken zijn geweest bij een schietincident.

Aanleiding is het schietincident waar een agent bij betrokken was en uiteindelijk 2 jaar cel opgelegd heeft gekregen. Volgens korpschef Gerard Bouman heeft de betrokken advocaat die de agent bijstond een aantal steken laten vallen. Omdat te kunnen voorkomen pleit men nu dus voor een eigen advocatenpoule.

Bouman wil ook dat de betrokken advocaten schiettrainingen krijgen. Op die manier kunnen ze zelf ervaren wat het is om in een fractie van een seconde te moeten beslissen.

Politiebond AVP pleitte er eerder al voor om agenten direct als verdachte aan te kunnen merken om ze op die manier meer rechten te geven. Bouman is echter van mening dat agenten niet meer vervolgd zouden moeten worden voor doodslag na een fataal schietincident. “Een politieagent gaat niet van huis met het idee zijn vuurwapen te gebruiken. Maar als hij dat doet moet je toetsen of hij de regels goed heeft nageleefd. En als dat niet zo is kun je hoge straffen opleggen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here