Nepagent controleert agent in burger

0
1146
campus krijgt beveiliging

Een 39 jarige man uit Doesburg is door de politie aangehouden omdat hij zich ten onrechte uitgaf als politieagent. De nepagent wilde een persoon controleren en wist deze tot stoppen te dwingen door middel van lichtsignalen. Wat de bedrieger niet wist is dat hij een agent in burger aan de kant zette die op dat moment op weg was naar huis. Hij vroeg de bestuurder naar zijn papieren maar de echte agent kreeg gedurende de controle argwaan en toonde daarop zijn politie legitimatie. Daar had de nepagent niet van terug en kon niks anders dan bekennen dan dat hij zich ten onrechte had uitgegeven als politieambtenaar.

Daarop werd de man aangehouden en meegenomen voor verhoor. Hij verklaarde zich voor de grap te hebben uitgegeven als agent omdat hij op Youtube diverse filmpjes had gezien van andere grappenmakers die zich tegenover anderen ook onterecht bekend maakten als medewerkers van de politie. De politie kon minder hard lachen om de grap van de man en heeft een proces verbaal uitgeschreven. In het slechtste geval kan de man een behoorlijke straf tegemoet zien.

In bijna alle landen is het verboden om jezelf onterecht voor te doen als politieagent. Er kunnen zelfs celstraffen worden opgelegd door de rechtbank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here