Vierdaagse bedreigd door aanslag

0
1563
Vierdaagse bedreigd met aanslag

De politie in Nijmegen zoekt met man en macht naar de afzender van 2 kladbriefjes waarop staat dat er 100% zeker een aanslag zal worden geplaagd tijdens de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Dagblad De Gelderlander kreeg op de redactie het briefje bezorgd. Daarin is in hoofdletters geschreven dat er 100% een aanslag komt. En dat “politie en burgem niks doen.” Ook de politie heeft eenzelfde briefje ontvangen.

Volgens de krant werden de briefjes drie weken geleden bezorgd en ze zijn inmiddels door experts onderzocht. een woordvoerder van de politie geeft aan dat alle dreigingen bij evenementen grondig worden onderzocht. “Is het binnengekomen telefoontje, briefje of mailtje serieus bedoeld, een verzinsel van een verward persoon of is er sprak van een misselijke grap. Deze briefschrijver valt in de categorie ‘onzin’ en ‘niet serieus te nemen’, zo stelt politie chef Lute Nieuwerth.

Ook de marsleider van de Vierdaagse, Johan Willemstein, ziet in de briefjes geen aanleiding om het veiligheidsdraaiboek aan te passen. “Als de deskundigen van de BV Veiligheid oordelen dat het dreigingsniveau nu niet hoger ligt dan rond de Vierdaagse van 2014 en 2015, dan moeten we wat mij betreft doorgaan.”

Tijdens het jaarlijkse wandelevenement worden er 1,5 miljoen bezoekers, 50.000 wandelaars en 4500 artiesten verwacht in de binnenstad van Nijmegen.

De Rijksvoorlichtingsdienst liet weten dat Koning Willem Alexander gewoon naar Nijmegen komt tijdens de inhuldiging van de wandelaars.

Bron: Politie

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here