Satudarah leden worden geweerd als beveiliger

0
2273
Satudarah krijgt steeds meer tegenwerking

Motorclub Satudarah heeft steeds meer last van de strenge regels en de hardere aanpak van de overheid. Kon de club de afgelopen jaren steeds meer leden verwelkomen, door het overheidsbeleid groeit de club veel minder hard zo zeggen twee leiders van de club in een interview met NRC.

Het begon in 2012, justitie verklaarde de motorclubs de oorlog. Sindsdien worden clubs scherp in de gaten gehouden en worden evenementen die ze willen organiseren bij voorbaat al verboden. Ook bepaalde werkzaamheden mogen niet worden uitgevoerd als een persoon lid wordt van de club.

De aanpak is erg effectief zegt Xanterra Manuhutu, de wereldwijde leider van Satudarah. Leden raken bijvoorbeeld hun vergunning kwijt om als beveiliger aan het werk te mogen. Nieuwe leden krijgen standaard bezoek van de politie, wat vooral bedoeld zou zijn om de leden te intimideren zo zegt Guus Pronk, Europees leider van Satudarah.

Verschillende evenementen die door de club werden georganiseerd zijn door de gemeente afgelast. “We worden zo erg tegengewerkt dat we niets meer kunnen organiseren”zo zegt Pronk.

De burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer, bevestigd het beeld dat de motorclubs het steeds zwaarder gaan krijgen. “Ik hoor van de politie dat onze aanpak vruchten afwerpt”, zegt Meijer die ook voorzitter is van het overleg tussen burgemeesters over de aanpak van de clubs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here