Omzet beveiligingsbranche stabiliseert

0
1323
Campus krijgt beveiliging

De omzet binnen de beveiligingsbranche is gestabiliseerd. Dat blijkt uit gegevens van de branchescan, de branchemonitor die jaarlijks wordt uitgegeven door de Nederlandse Veiligheidsbranche. Hoewel in 2015 de omzet wel wat is gegroeid lijkt dat dus nog niet structureel.

De marktomstandigheden zijn lastig en ondanks dat weet de branche de omzet stabiel te houden. De kleine omzet groei die er is geweest is dan ook eerder te verklaren door incidenten dan dat de markt structureel verbetert. In totaal is er een omzet van 1.374 miljard euro gerealiseerd in 2015. Een knap resultaat gezien de markt. De vraag naar beveiligers liep terug door leegstaande kantoren, veel opdrachtgevers kozen immers voor het afstoten van panden. Ook de inzet van camera’s en beveiligingssystemen zorgde voor een afname in de vraag naar beveiligers. De markt had ook last van de overheid, die steeds vaker eigen medewerkers herplaatste als beveiligingsmedewerker. Daardoor was er minder werk voor de professionele beveiliger.

De voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche, Laetitia Griffith, verwacht de komende jaren geen wonderen en denkt dat de totale omzet stabiel zal blijven: “Hoewel de economie voorzichtig aantrekt, zien we dat de tijden van krimp en bezuinigingen nog niet voorbij zijn. De groei van het afgelopen jaar is dan ook eerder te verklaren door de terreurdreiging en de snelle groei van opvanglocaties voor vluchtelingen in het laatste kwartaal, dan door de verbeterde marktomstandigheden. Hoewel de veiligheid terecht hoog staat op de agenda van de bestuurders, ziet de sector dat nog niet op alle fronten terug in de inhuur van beveiligingsmedewerkers.”

In 2015 waren er 2 procent meer beveiligers aan het werk dan in het jaar daarvoor. Ook de categorie van 45 jaar en ouder nam in 2015 toe. Het aantal beveiligers jonger dan 25 jaar nam juist weer af, voor het eerst sinds jaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here