Spoedeisende hulp is overlast zat

0
1142
Spoedeisende hulp artsen zijn problemen zat

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) is de nachtelijke overlast op de afdelingen meer dan zat. Vooral alcoholmisbruik brengt enorme problemen met zich mee zo geven de artsen aan in De Telegraaf.

Zorgverleners maken tijdens hun werk veel mee, maar op tijdens de nachtdiensten op een gemiddelde spoedeisende hulp blijft de artsen weinig bespaard. Braken, agressie, intimidatie en urineren zijn een greep uit de voorbeelden waar artsen en verpleegkundigen op regelmatige basis mee te maken krijgen. De vereniging wil daarom dat alcoholverkoop nog verder aan banden wordt gelegd om de problemen terug te kunnen dringen. Voorzitter Crispijn van den Brand van de NVSHA zegt: “Er is altijd veel aandacht voor problemen met drugs. Maar in werkelijkheid is het alcoholprobleem vele malen groter. We zien mensen die in de hoek van de wachtkamer staan te urineren. Ze braken in de behandelkamers. Er zijn scheldpartijen en artsen worden bedreigd. Veel spoedeisende hulpafdelingen kunnen niet meer zonder beveiliging. Ook de politie is er kind aan huis. Als we bellen zijn de agenten er vrijwel direct.”

Van den Brand schat dat in de weekenden zeker de helft tot twee derde van de patiënten zwaar onder invloed van alcohol verkeren met alle problemen van dien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here