Moskeeën willen extra beveiliging

0
1025
Moskeeën willen extra beveiliging

Volgens een nieuwsbericht van BNR nieuwsradio liggen de moskeeën in Nederland overhoop met Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Aanleiding voor de onenigheid is de inzet van extra beveiliging bij de moskeeën. Schoof vindt dat niet noodzakelijk en weigert om extra maatregelen te treffen. Volgens de moskeeën baseert de coördinator zich op verkeerde cijfers en is extra beveiliging bij de panden absolute noodzaak.

Vorige maand leek het anders te gaan, minister Lodewijk Asscher en de NCTV spraken toen hun steun uit aan de moskeeën. Daarmee leek de inzet van beveiliging dichtbij, maar nu blijkt dat dit niet zo is. “Het doel van de gesprekken is om met elkaar nader te duiken in de dreigingsanalyse waar de NCTV mee werkt en van waaruit advies wordt gegeven aan lokale overheden en politie over hoe te handelen bij incidenten,” zegt Abdelhamid Bouzzit van de Imam Malik Moskee in Leiden tegen de radiozender. Hij vertelt ook dat er inmiddels zoveel brieven met lelijke inhoud binnenkomen dat er nauwelijks nog aandacht aan wordt besteed. Het is de bedoeling dat het bestuur van de moskeeën opnieuw in gesprek gaan met de Dick Schoof om op die wijze alsnog tot een oplossing te kunnen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here