terreurgroep IS roept op tot aanslagen tijdens ramadan

0
850
terreurgroep IS roept op tot aanslagen

Abu Muhammad al_Adnani, de voorman van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft via verschillende Twitter accounts opgeroepen om aanslagen voor te bereiden en te plegen tijdens de vastenmaand, de ramadan. In het geluidsfragment is te horen hoe hij aanhangers aanspoort tot het plegen van aanslagen in westerse landen.

Volledige zekerheid of de boodschap ook echt van de voorman komt is niet te geven, maar dergelijke berichten en informatie worden regelmatig verspreid via Twitter.

Volgens het audio fragment is de ramadan de maand van de verovering en het is tevens de maand waarin moslims overdag niet eten en drinken. “Bereid je voor, wees gereed….zodat dit een maand van rampspoed kan worden voor de ongelovigen waar dan ook.” De stem die is te horen in het fragment roept ook op om aanslagen te plegen op militaire- en burgerdoelen in Europa en de Verenigde Staten.

De afgelopen maanden kreeg de terreurgroep enorme verliezen te verwerken in onder andere Irak en SyriĆ«. Daarom lijkt het er sterk op dat de boodschap ook is ingesproken om de moraal van de strijders hoog te houden. ‘Zullen we verslagen zijn als we Mossoel, Sirte, Raqqa of alle steden verliezen en als we moeten terugkeren waar we eerder waren? Neen. Want verslagen worden is het verlangen en de wil verliezen om te vechten’.

Eerder dreigde de terreurgroep ook al aanslagen te plegen in India. ‘Wij komen terug, met zwaard en al, om jullie te bevrijden. We komen wraak nemen’ zo zei een Indiaas lid van IS in een video die eerder werd opgenomen. Met wraak nemen doelde hij op het religieuze geweld in Gujarat in 2002 waarbij honderden doden te betreuren vielen. Tijdens dit geweld stonden Hindoes en moslims elkaar naar het leven.

In India wonen in totaal 1,2 miljard inwoners en ongeveer 160 miljoen daarvan zijn moslim. Een fractie daarvan heeft zich aangesloten bij de terreurgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here