Drones bewaken Antwerpse haven

0
907
Partij voor de Dieren wil geen roofvogels inzetten tegen drones

België zit zo verlegen om haar manschappen bij defensie dat ze voor een geheel nieuwe tactiek hebben gekozen. De minister van Defensie Steven Vandeput verklaarde in het tv programma De Zevende Dag Op Eén dat de haven van Antwerpen inmiddels ook in de gaten wordt gehouden met drones.

De minister verklaarde in het programma dat de beveiliging en bewaking van belangrijke strategische locaties inmiddels al zoveel van het militaire apparaat vraagt door het verhoogde dreigingsniveau dat er wel naar nieuwe middelen gezocht moest worden.

Minister Vandeput heeft de defensietop daarom opgedragen te kijken naar efficiënte mogelijkheden om mankracht te kunnen sparen. Controle vanuit de lucht zoals die nu wordt toegepast in de haven van Antwerpen is daarvan een goed voorbeeld.

“We plaatsen daar niet zomaar 140 mensen op straat, maar pakken dat op een intelligente manier aan door de inzet van drones. Ze kunnen een groot gebied bestrijken en zorgen voor gedetailleerde beelden.”

België is niet het eerste land wat met drones werkt. Ook in Nederland is bijvoorbeeld de politie al bezig met de inzet van de vliegende robots die dag en nacht alles in de gaten kunnen houden en kunnen helpen bij het opsporen van inbrekers en vluchtende criminelen kunnen volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here