Douane mogelijk al tien jaar corrupt

0
1140
Beveiliger verliest rechtzaak mishandeling

In een eerder bericht maakten we al melding dat een douanier aangehouden werd in verband met corruptie. De Telegraaf meldt nu dat de corruptieschandalen waarschijnlijk veel groter is en al veel langer aan de gang is dan tot nu toe werd aangenomen. De krant baseert zich op twee bronnen die zich hebben bezig gehouden met het onderzoek naar de handel en wandel van Gert V.

Zo was Gert V. al in 2007 in beeld. In dat jaar kreeg de politie in Rotterdam een tweetal tips binnen en beschikte over zeer geheime informatie over de douanier. De informatie kwam in 2007 en in 2011 binnen. Gert V. liet op grote schaal containers met drugs door zonder dat deze werden gecontroleerd door de douane. De douanier kon dit lange tijd ongezien doen omdat hij zelf containers aan kon wijzen die in aanmerking kwamen voor een controle. Gert V. was een collega van Gerrit C, een douanier die eerder al werd aangehouden wegens corruptie en op dezelfde afdeling als V. werkte.

De tips die de politie in Rotterdam binnen kreeg waren afkomstig van het Team Criminele Inlichtingen, in de volksmond de Sectie Stiekem genoemd. Dit team verzamelt informatie uit de onderwereld en deelt dit met andere opsporingsinstanties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here