Werkstraf voor mishandeling beveiliger

0
687
Werkstraf voor mishandelen beveiliger

Een werkstraf van 200 uur. Dat ‘verdienden’ drie mannen van 27, 29 en 36 jaar oud uit Emmen en Erica voor openlijke geweldpleging in vakantiepark De Huttenheugte in Dalen. Naast deze veroordeling kregen de mannen ook drie maanden voorwaardelijke cel opgelegd.

De drie gingen in 2014 flink tekeer op het park. Daarbij sloegen de mannen een barman en een beveiliger. De laatste kreeg een nekklem, raakte buiten bewustzijn en werd toen hij op de grond lag zestien keer geschopt en geslagen tegen zijn lichaam en gezicht.

De officier, die het had over ,,een explosie van geweld”, eiste een celstraf van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De rechter gaf lagere straffen omdat het letsel meeviel. Bovendien hebben de mannen daarna geen strafbare feiten meer gepleegd.

Het trio was die avond op stap met een 27-jarige vrouw uit Nieuw-Schoonebeek. Zij kreeg een werkstraf van honderd uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. De barman beschuldigde het viertal ervan niet voor hun drankjes betaald te hebben. Er ontstond duw- en trekwerk. Dit resulteerde in een gevecht, dat buiten verder ging.

De verdachten hadden tijdens de behandeling van de rechtszaak, eerder deze maand, betoogd dat de ruzie juist door het agressieve optreden van de beveiliger uit de hand was gelopen.

De rechter bepaalde verder dat de vier naast de werk- en celstraffen in totaal bijna 2200 euro aan schadevergoeding moeten betalen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here