Douanier Rotterdam verdacht van corruptie

0
1212
Beveiliger verliest rechtzaak mishandeling

Opnieuw wordt een douanier in de Rotterdamse haven verdacht van corruptie, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens het Openbaar Ministerie is de verdachte eerder deze maand al aangehouden en wordt verhoord. Volgens bronnen zou hij zich al jarenlang bezig hebben gehouden met het doorlaten van drugs in de haven.

Met de nieuwe aanhouding lijkt de douane een structureel probleem te hebben. Eerder werd Gerrit C aangehouden, een douanier die verschillende criminelen informatie verschafte over het drugssysteem binnen de douane. De nieuwe verdachte was een directe collega van Gerrit C. Beide werkten ze op de afdeling pre-arrival waar wordt geselecteerd welke containers moeten worden gecontroleerd. Ook zouden beide mannen samen op vakantie naar CuraƧao zijn geweest maar Justitie wil daar verder geen mededelingen over doen.

Ook de echtgenote van de verdachte zat in het complot, ze zorgde ervoor dat het criminele geld kon worden witgewassen. Bij de aanhouding van de verdachte werden in zijn woning duizenden euro’s aan contact geld aangetroffen.

De douane gaf na het incident met Gerrit C aan gepaste maatregelen te hebben genomen waarbij de kans op herhaling veel kleiner zou moeten zijn. De organisatie kon destijds niet vertellen welke maatregelen er precies waren genomen. Er is in ieder geval een campagne gestart om medewerkers te wijzen op de gevaren van de criminaliteit en altijd melding te maken van verdachte situaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here