G4S gaat reorganisatie mogelijk aanpassen

0
878
G4S gaat opnieuw aan de slag met reorganisatie

De directie van G4S heeft een belangrijke toezegging gedaan aan de vakbonden. Het bedrijf komt binnenkort met een nieuw plan om op die manier het aantal ontslagen op Schiphol te kunnen verminderen. Eerder werd bekend dat het beveiligingsbedrijf 150 medewerkers wilde ontslaan omdat ze overbodig zouden zijn. De luchthaven zou op een meer centrale manier de passagiers controleren waarbij minder beveiliging nodig zou zijn.

De bezwaren die de vakbonden tot nu toe hadden geuit leken aan de kant geschoven te worden door G4S. Dat het bedrijf nu dan toch met een nieuw plan komt is voor de vakbonden bevestiging dat de beleving op de werkvloer (waar werd gezegd dat de mensen nodig waren) en die van de directie verschillend zijn. Medewerkers hebben dan ook totaal geen begrip voor de ontslagronde en 94% heeft het gevoel dat het alleen maar om snelheid draait en niet meer om het beveiligen zelf. Ook een eerder ingesteld meldpunt stroomt over van klachten. Medewerkers zouden te lang moeten staan, veel langer moeten doorwerken dan de tijden die op het rooster staan en verlofaanvragen worden in veel gevallen niet goedgekeurd.

Daarom hebben de vakbonden aan het bedrijf gevraagd om met een onderbouwing te komen hoe de nieuwe roosters kunnen bijdragen aan het verminderen van het aantal ontslagen. Daarbij is er ook op aangedrongen dat beveiligers volgens instructies gaan werken. Daarbij dienen de pauzetijden en de maximale tijd dat medewerkers staan (120 minuten) te worden gerespecteerd.

G4S heeft inmiddels aangegeven dat de leidinggevenden op Schiphol er op zijn gewezen dat de regels nageleefd dienen te worden en dat nieuwe afspraken met de vakbonden ook gehanteerd moeten worden. Het meldpunt blijft nog wel vak kracht. Beveiligers die een klacht willen melden kunnen dat nog steeds doen op het e-mailadres: defeiten@outlook.com

Vakbond CNV zegt dat er gestreefd moet worden naar een situatie waarbij er geen gedwongen ontslagen hoeven plaats te vinden. De bond wil ook weten wat de samenstelling van het personeel is en hoeveel parttimers en fulltimers er zijn. Het is namelijk nog steeds niet duidelijk waarom er in totaal 150FTE moeten verdwijnen.

De bond vindt het ook belangrijk dat er wat wordt gedaan met het hoge ziekteverzuim. Het verzuim zou namelijk veel hoger liggen dan voorheen, en ook dat zou een signaal zijn dat de arbeidsomstandigheden op zeer korte termijn verbeterd zouden moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here