Krokodillen in de beveiliging

0
1018
Krokodillen beveiligen geld

Rechercheurs van de Amsterdamse politie keken raar op toen ze een geldopslag ontdekten die werd bewaakt door krokodillen. Het bleek onmogelijk om bij de geldvoorraad te komen zonder dat de dieren zouden aanvallen.

Aanleiding voor het bezoek van de rechercheurs was een langlopend onderzoek naar de productie van onder andere crystal meth. Eerder werden in verband met het onderzoek al elf verdachten aangehouden en verhoord. Het gaat om negen mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 25 tot 55 jaar oud. In totaal werden er 7 panden doorzocht, de politie trof in een van de panden crystal meth aan met een waarde van een half miljoen.

In de betreffende ruimte waar de krokodillen ook zaten lag ruim 300.000 euro, enkele vuurwapens en een aantal kilo’s aan drugs. Goed beveiligd bleek dus achteraf, want de krokodillen lieten niemand ongeschonden bij het geld komen. De eigenaar van de dieren bleek wel over de juiste vergunningen te beschikken om ze in bezit te kunnen hebben.

Het bleek een goed georganiseerde bende die gebruik maakte van verschillende medeplichtigen die op honderden adressen drugs afleverden in Nederland en Belgiƫ. Alle verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Wat er met de krokodillen gaat gebeuren is niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here