Weertenaar twee maanden de cel voor dreigen met neerschieten beveiliger

0
1229
Weertenaar veroordeeld tot twee maanden celstraf

Een 28 jarige Weertenaar, Kevin R, moet twee maanden de cel in omdat hij een beveiliger met de dood bedreigde. Hij schreeuwde naar de veiligheidsman dat hij hem “kapot zou maken” en “door de kop zou schieten”.

De portier was op 11 september 2016 aan het werk in een café aan de Oelemarkt toen hij informatie kreeg dat een groepje jongens zich vervelend gedroeg in de zaal. Er zou ook zijn gedreigd met een kapotgeslagen fles.

Toen de beveiliging naar de betreffende zaal was gegaan werd Kevin R. aangesproken op zijn gedrag en uit de zaak gezet. Hij werd daarop boos en schreeuwde naar de beveiligers dat hij hen kapot zou maken en door de kop zou schieten.

Andere cafébezoekers die de man kenden zouden tegen de beveiliging hebben gezegd dat ze ervan overtuigd waren dat de man inderdaad terug zou komen met een wapen. Dat zorgde voor veel angst bij de beveiligers aldus de Rechtbank van Maastricht.

Tijdens zijn aanhouding had R. meer dan 100 pillen bij zich. Voor dit feit en de bedreiging legde de Rechtbank de Weertenaar twee maanden celstraf op.

Voor een derde feit werd de man vrijgesproken, het kon niet worden bewezen dat hij bij twee woningen vuurwerk door de brievenbus had gegooid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here