Misbruik alarmnummer 112 wordt harder aangepakt

0
880
Nog steeds te lange diensten voor agenten

Misbruik van alarmnummer 112 werd al behoorlijk hard aangepakt. Mensen die misbruik van het nummer maken kunnen namelijk nu al een boete tegemoet zien van maximaal 8100 euro of een celstraf van drie maanden.Toch komt het nog te vaak voor dat mensen onnodig contact leggen met de alarmlijn. De Amsterdamse politie heeft daarom een speciaal team samengesteld wat misbruik van de lijn keihard gaat aanpakken.

Grappenmakers of mensen die valse meldingen doorgeven aan brandweer, politie of ambulance kunnen er op rekenen dat ze worden opgespoord en voorgeleid zullen worden aan justitie. Afgelopen januari heeft het team er al voor kunnen zorgen dat vier personen konden worden aangehouden vanwege misbruik van de lijn. Deze vier waren verantwoordelijk voor achttien valse meldingen.

Een vrouw van 63 vond het nodig om doorlopend met de alarmlijn contact op te nemen. Ze kon snel worden opgespoord en worden aangehouden. Een dame uit een instelling in Drenthe spande de kroon door ruim vierhonderd keer de 112 lijn te bellen.

Onnodig bellen naar de 112 alarmlijn kan zorgen voor een capaciteitsprobleem. In het ergste geval kan dit ten koste van mensenlevens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here