Telefoonpiraat met 112-verslaving mogelijk de cel in

0
887
Grootverdieners politie toegenomen

Het onnodig en continue bellen naar alarmnummer 112 is verboden en kan worden bestraft. Het nummer blijft immers bezet en daardoor kunnen bellers die wel melding willen van een noodsituatie de dienst mogelijk niet bereiken met alle gevolgen van dien.

Dat weerhield een 39 jarige man niet om voortdurend het alarmnummer te bellen. Bijzonder detail is dat de man al vijf keer eerder is veroordeeld voor het onnodig bellen naar het alarmnummer. Ook in zijn proeftijd ging het weer mis, de telefoonpiraat kon het niet nalaten om tot tweemaal toe weer naar het noodnummer te bellen. De man zegt dit dwangmatig te doen als hij depressief is.

Eerder beloofde de telefoonpiraat al zijn vaste nummer op te zeggen en zijn mobiele telefoon op zijn werk te laten. Een begeleidster van de man zei tijdens een rechtszaak dat de problemen omtrent het bellen naar 112 eerder goed onder controle waren. Hij belde 112 toen veel minder maar dronk veel alcohol als hij zich depressief voelde en zocht ruzie op het politiebureau. Ook heeft hij een paar keer brandjes gesticht op zijn balkon.

In het slechtste geval gaat de man 2,5 maand de cel in. Dat wist hij tot nu toe steeds te voorkomen door beterschap te beloven. De laatste keer kreeg hij een werkstraf van 20 uur en een nadrukkelijke waarschuwing van de rechter dat het nu echt afgelopen moest zijn.

De man moet weer voor de rechter verschijnen. Een psychologisch rapport zal ook meewegen in de uiteindelijke uitspraak van de rechter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here