Leiding Connexxion heeft geen oog voor veiligheid

0
932
Drie jaar cel voor busoverval

Volgens vakbond FNV heeft de leiding van vervoersbedrijf Connexxion geen prioriteit bij het vergroten van de veiligheid voor personeel en passagier. Het bedrijf wil namelijk een geplande actie van het personeel gaan verbieden en stapt daarvoor zelfs naar de rechter. De actie stond gepland in Almere en was erop gericht om aandacht te vragen voor de toenemende onveilige situaties in het openbaar vervoer.

Jan Heilig van FNV Streekvervoer heeft geen goed woord over voor de leiding: “Het verbieden van deze actie dupeert de reizigers nog veel meer. De werknemers voeren actie voor meer veiligheid in het busvervoer. Ze eisen meer toezicht om bijvoorbeeld overvallen, zwartrijden en overlast te voorkomen. Oftewel, meer veiligheid voor werknemer en reiziger. Blijkbaar vindt de leiding van Connexxion een veiliger streekvervoer totaal niet van belang.”

Over het kort geding dat is aangespannen door de leiding van het vervoersbedrijf is de vakbondsman verbaast. “Na de berovingen van buschauffeurs van het GVB zei de directeur van Connexxion mij dat de FNV moet blijven strijden voor ‘cashless’ en dus veiliger rijden. Ook vertelde hij dat er inmiddels een goed systeem was voor de poortjes in de bus dat de veiligheid kan vergroten en dat we moeten vasthouden aan onze eis om poortjes in de bus te krijgen. Dus hij lijkt het met ons eens te zijn en dan toch een kort geding. Apart, op zijn minst…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here