Beveiliging klantenservice V&D verhoogd

0
1210
Beveiliging klantenservice V&D verhoogd

Meer werk voor beveiligers bij Vroom en Dreesmann. Om te voorkomen dat boze klanten personeel van de winkel gaan lastigvallen worden er extra beveiligers ingezet.

Martijn den Heijer van vakbond CNV verwacht dat er extra beveiliging nodig is omdat de kans bestaat dat klanten boos worden op personeel. Vanwege het dreigende faillissement kunnen klanten dan geen cadeaubonnen meer inleveren. Ook het omruilen of retour brengen van aangekochte spullen is na een faillissement niet meer mogelijk wat ook tot agressie zou kunnen leiden.

Er worden in ieder geval extra beveiligers  ingezet in grote vestigingen zoals in Amsterdam of Utrecht om agressieve incidenten te kunnen voorkomen.

Vroom en Dreesmann heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Dit uitstel geldt voor de gehele keten, dus ook voor restaurant La Place. De webwinkel is inmiddels gesloten, de winkels en restaurants blijven voorlopig open.

Vroom en Dreesmann was altijd het grootste warenhuis van Nederland met 10.000 medewerkers. Per jaar ontvangt de keten ruim 95 miljoen bezoekers waarvan 15 miljoen via de website. Zowel het warenhuis als de horecaformule La Place zijn eigendom van Sun European Partners.

Mede door de opkomst van webwinkels komen er steeds minder bezoekers naar fysieke winkels. Meer en meer ketens ondervinden problemen door het afnemende aantal bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here