Winkeldieven lopen rond met wapen

0
829
mogelijk aanslag met bakfiets gepland in hoofdsteden

De politie in Drachten heeft na een zoektocht 2 personen aangehouden op verdenking van diefstal en het in bezit hebben van een verboden wapen. Een 21 jarige inwoonster van Drachten en een 25 jarige inwoner van Leeuwarden hadden zich schuldig gemaakt aan de diefstal van een externe harde schijf bij een elektronicawinkel in Drachten.

Dankzij bewakingscamera’s kon een duidelijk signalement worden gegeven over de 2 verdachten. Diverse agenten en deelnemers van Burgernet keken uit naar de verdachten.

Dankzij deze actie konden de twee winkeldieven al snel worden aangehouden. De harde schijf was inmiddels verdwenen. Beide winkeldieven werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verhoor. Agenten hebben een onderzoek ingesteld naar het voertuig van de winkeldieven en deze stond geparkeerd op het Raadhuisplein in Drachten. In het voertuig vonden de agenten het verboden wapen, het bleek om een airsoftpistool te gaan. Verder lag er nog bijbehorende munitie, een bijl en een breekijzer in het voertuig. Deze goederen en het voertuig zijn door de politie in beslag genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here