Veelplegers boos over kerstkaart

0
885
Veelplegers boos over ontvangen kerstkaart

Een aantal veelplegers zijn erg boos op de gemeente Tilburg. De mensen zijn in het verleden in aanraking gekomen met Justitie en de gemeente stuurde hen een passende kerstkaart. Dat viel niet in goede aarde, een enkeling heeft een advocaat ingeschakeld en eist excuses.

De betreffende kerstkaart is naar tientallen mensen in de regio verstuurd. Op de voorkant van de kaart staat een tekening met kerstballen en een blauwe lucht. Tot zover het goede nieuws want wie de kaart openslaat ziet de tekst “Wij gaan u in 2016 weer trakteren op onze warme aandacht”

Een aantal van de veelplegers die de kaart hebben ontvangen beschouwen de kaart als “grievend” en “gemeen” De boosheid gaat dus inderdaad zover dat er een advocaat bij betrokken is die er voor moet zorgen dat de gemeente haar excuses gaat maken.

Desgevraagd laat de politie weten dat de kerstgroet is afgeleverd bij veelplegers die zich meerdere malen hebben schuldig gemaakt aan overvallen, inbraken en berovingen.

Een aantal jaren geleden leidde het sturen van een dergelijke kaart ook tot veel verontwaardiging bij advocaten. Die vonden dat de politie hun cliƫnten ten onrechte neerzette als beruchte en bekende criminelen. Justitie oordeelde destijds dat de politie de kaarten gewoon kon versturen zolang de ontvangers maar binnen de definitie van een veelpleger vielen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here