Ober geeft tas met 32.000 dollar terug

0
857
Ober vindt fortuin en geeft het terug aan rechtmatige eigenaar

Een eerlijke ober uit het Amerikaanse Fresno die een tas had gevonden met daarin 32.000 dollar heeft het geld teruggegeven aan de eigenaar die het geld helemaal was vergeten.

De 33 jarige Brian Geery kon zijn ogen niet geloven toen hij de enorme stapel bankbiljetten in de tas zag. “Ik kon mijn ogen niet geloven, ik had nog nooit zoveel geld gezien”

Geery ontdekte het geld nadat de klanten waren vertrokken. Voor de ober ging het om een bedrag wat groter is dan zijn jaarlijkse inkomen, maar dat weerhield hem er niet van om melding te maken van de vondst. Hij stelde zijn werkgever op de hoogte en ging weer aan het werk.

Volgens zijn werkgever had de ober ook gemakkelijk in zijn eigen zak kunnen steken, er hangen geen camera’s op de plaats waar het geld werd gevonden. Toen de eigenaar van het geld de politie belde om melding te maken dat het geld weg was lag het al op het politiebureau.

De politie deed eerst onderzoek om te kijken of het geld wel op legale wijze was verkregen, toen dat het geval was kon de eigenaar de tas met geld weer ophalen. De beloning die aan de ober werd aangeboden weigerde hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here