FBI haalt populair forum voor cybercriminelen offline

0
1287

Onlangs heeft de FBI een populair forum voor cybercriminelen offline weten te halen. Op het forum werden op grote schaal gegevens, ideeën en diensten uitgewisseld. Het Darkode-forum was alleen toegankelijk na een uitnodiging. Voordat gebruikers lid konden worden moesten ze eerst door een bestaand lid worden uitgenodigd, hierna konden ze gebruik maken van het forum.

Op deze wijze ontstond er een enorm populair forum waar leden vaardigheden konden opdoen en van producten gebruik konden maken om computersystemen met malware te kunnen injecteren. De totale schade voor de cyberslachtoffers zou rond de €300.000.000 liggen.

Tijdens een van de grootste internationale acties waar twintig landen aan meededen werden een aantal leden gearresteerd. Nog een aantal worden gezocht of zijn inmiddels aangeklaagd. Volgens de Amerikaanse officier van Justitie, David Hickton, zijn er wereldwijd ruim 800 fora voor dergelijke cybercriminelen maar vormde Darkode de grootste bedreiging.

Europol directeur Rob Wainwright gaf aan dat deze operatie een enorme impact zou hebben op de economie van de cybercriminelen. Verder merkte hij op dat ‘afgeschermde fora geen bescherming bieden aan cybercriminelen en niet buiten het bereik van justitie zijn’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here