Politie bereikt akkoord over CAO

0
1052
C2000 onvoldoende beveiligd

Na maandenlang snelwegen blokkeren, snelheid verlagen, geen boetes uitschrijven en andere acties is het de politie uiteindelijk gelukt om een akkoord te bereiken over de CAO.

Het onderhandelingsakkoord moet nu aan de leden worden voorgelegd, indien ze akkoord gaan kunnen de medewerkers van de politie aanspraak maken op een hoger salaris, een eenmalige bonus en een verlofspaarregeling.

Afgesproken is dat alle medewerkers van de politie over 2015, 2016 en 2017 een salarisverhoging krijgen van in totaal 6,5 procent. Daarnaast krijgen ze een eenmalige bonus van 1000 euro. Om te kunnen sparen voor tussentijds en eindeloopbaanverlof komt er een verlofspaarregeling.

Ook de piketvergoeding voor agenten gaat omhoog, deze wordt verdubbeld. Verder zijn er afspraken gemaakt om de verhouding tussen werk- en rusttijden te verbeteren en te optimaliseren. Om agenten goed opgeleid en getraind hun werk te kunnen laten doen wordt het aantal trainingsuren verhoogd.

Minister van der Steur die betrokken was bij de onderhandelingen noemt het akkoord “een rechtvaardige en goede CAO voor alle politiemensen”

Korpschef Gerard Bouman is blij en tevreden dat er nu eindelijk een akkoord op tafel ligt. “De korpsleiding heeft zich steeds op het standpunt gesteld dat politiemedewerkers een fatsoenlijke CAO verdienen die recht doet aan hun werk”

“Ze staan 24 uur per dag klaar voor de samenleving, met alle risico’s die dat met zich meebrengt. Dit onderhandelingsresultaat biedt nu eindelijk perspectief op zo’n CAO” zegt Bouman.

De onderhandelingen werden begin november weer hervat nadat ze maanden hadden stilgelegen. Het akkoord komt na maanden van actievoeren door politiemensen, ze wilden betere arbeidsvoorwaarden. Dat schijnt nu dan eindelijk te zijn gelukt.

Het kabinet deed eerder al een voorstel aan de politiemensen, maar dat werd afgewezen. Het voorstel betrof onder meer een salarisverhoging van 5 procent. Volgens de dienders geen eerlijk voorstel, er werd geld gebruikt wat eigenlijk voor pensioenen was gereserveerd.

Uiteindelijk hebben de bonden zich wel neergelegd bij wat ze “de wisseltruc van het kabinet” noemen. 1,4 procent van het nieuwe voorstel komt uit een potje wat eerder werd gebruikt voor pensioenopbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here