Frauderende beveiliger krijgt taakstraf

0
121
frauderende beveiliger moet 100 uur werkstraf uitvoeren

Een beveiliger uit Vollenhove die zijn werkgever heeft opgelicht moet 100 uur werkstraf uitvoeren zo heeft de rechter bepaald. Dat is een stuk minder dan de oorsponkelijke eis, 180 uur die de rechtbank tegen de frauderende man eiste.

De man vervakste urenregistraties van het beveiligingsbedrijf waar hij werd ingehuurd. De 45 jarige man was gefrustreerd en zag geen uitweg meer door de schulden die hij had opgebouwd. Hij werd als zzp-er ingehuurd door het bedrijf uit Zwolle en declareerde meer uren dan dat hij had gewerkt.

Het bedrijf, Bloemink Security, ging gebukt onder een computercrash en de Vollenhovense beveiliger gaf aan dat hij de computer zou kunnen repareren. De betalingen voor de gewerkte uren als beveiliger werden keurig voldaan, maar voor de verrichtte reparatie bleven de betalingen uit.

Naast de opgelegde werkstraf moet de man ook ruim 4300 euro terugbetalen aan het beveiligingsbedrijf. Dat is een stuk minder dan de 20.000 euro aan kosten de het bedrijf zegt te hebben moeten maken. Er ging veel tijd zitten in onderzoeken voordat men wist te achterhalen wie er fraude had gepleegd.

Om de volledige schade vergoed te kunnen krijgen zal het bedrijf de gang naar de civiele rechter moeten maken om daar een procedure te starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here