Asieldebat kost Steenbergen 65.000 euro

0
845
Kosten asieldebat hoger dan verwacht

De kosten van het asieldebat in Steenbergen zijn flink hoger uitgevallen en dat is daarmee een flinke domper voor de gemeente. Er was gerekend op een budget van 50.000 euro maar de uiteindelijke kosten voor het asieldebat is 65.000 euro geworden. Daarbij moet worden gezegd dat het grootste gedeelte van het budget is uitgegeven aan beveiliging tijdens het debat en beveiliging van de gebouwen.

Het afhuren van geschikte ruimte voor de eerste vergadering kostte in totaal 13.620 euro. Vervolgens is er een enquête gehouden onder de inwoners van Steenbergen waarin gepeild werd hoe de inwoners dachten over de opvang van vluchtelingen in Steenbergen. De kosten van de enquête waren in totaal 7.880 euro.

De 15.000 euro die het asieldebat extra heeft gekost zal volgend jaar in de jaarrekening worden verwerkt zo gaf een woordvoerder van de gemeente aan.

Steenbergen is de afgelopen tijd in het nieuws geweest omdat er groot verzet was onder de inwoners over de komst van een opvanglocatie voor vluchtelingen. Zo zijn er bedreigingen geuit richting medewerkers van de gemeente en moest men extra beveiliging inzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here