Bewaker Amalia vergeet pistool

0
1444
Beveiliger vergeet dienstwapen op toilet

Sinds begin van het schooljaar gaat prinses Amalia naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Net zoals bij alle andere leden van het koninklijk huis wordt Amalia dag en nacht bewaakt, zo ook op school gaat er een bewaker mee om er op toe te zien dat alles veilig verloopt.

De koninklijke familie wordt bewaakt door de DBB, de Dienst Bewaken en Beveiligen. Een bewaker van deze dienst heeft op 13 oktober na toiletbezoek vergeten haar doorgeladen pistool weer mee te nemen. Leerlingen die ook in de toiletruimte waren hebben de bewaker hierop gewezen. Ze is toen terug gelopen en heeft het doorgeladen wapen terug in de holster gedaan.

De politie spreekt van een menselijke fout die niet had mogen gebeuren en volgens de woordvoerder knaagt dit aan de professionaliteit van de dienst.

Door het incident is er een intern onderzoek opgestart en zijn de betrokkenen nogmaals gewezen op de correcte werkwijze. Tegen de betreffende bewaker zijn verder geen maatregelen getroffen.

De betreffende school heeft de ouders verder niet ingelicht, maar nadat de NOS contact had opgenomen is dat alsnog gedaan. De rector schrijft: “Omdat wij constateerden dat door het snelle en accurate handelen van de betrokkenen de veiligheid van onze leerlingen niet in geding is geweest, hebben wij er indertijd voor gekozen dit bericht niet met alle ouders te delen. Deze beslissing is genomen in overleg met het Curatorium en de Oudercommissie. ”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here