Grap met geld wordt man fataal

0
1267
Hackers open 1 miljard mis

Tony Harris hield van humor en grapjes maken en moest dat uiteindelijk bekopen met zijn leven. De Amerikaan plaatste op Facebook een foto met grote stapels dollarbiljetten waardoor het leek of hij ruim 60.000 dollar in zijn bezit had. In werkelijkheid beschikte hij over een zeer groot aantal één dollarbiljetten waar hij een 20 dollarbiljet voor had gestopt.

Hij maakte vervolgens een foto waarop zijn verloofde stond met de stapels met geld. Daarbij plaatste hij de tekst: “Ik hoop maar niet dat mijn vrouw er mee gaat shoppen”.

Een paar dagen later stonden er drie gemaskerde mannen in zijn huis en eisten dat hij het geld af zou geven. Daarbij dreigende de overvaller met 2 pistolen, maar dit had geen effect omdat Harris niet over het geld beschikte. Uiteindelijk werd hij door de overvallers doodgeschoten. Zijn verloofde blijft samen met drie kinderen achter. De politie heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 dollar voor de gouden tip om de daders te kunnen aanhouden.

De laatste jaren komen incidenten zoals met Harris steeds vaker voor. Het is daarom absoluut aan te raden om zeer selectief om te gaan met het plaatsen van berichten op onder andere sociale media. Criminelen kijken steeds vaker mee en worden steeds slimmer en inventiever en daarnaast ook brutaler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here