Kunstroof jarenlang niet opgemerkt

0
119
Kunstroof
Bald Eagle is maakt deel uit van een collectie werken die tijdens een kunstroof werden meegenomen.

Negen werken van Andy Warhol zijn naar alle waarschijnlijkheid jaren geleden gestolen uit een kantoor van filmbedrijf Moviola in Los Angeles. De eigenaar van de zeefdrukken merkte de kunstroof op toen de kleurenkopie├źn uit de lijsten werden gehaald omdat een van de afbeeldingen scheef in de lijst zat. Toen ontdekte men dat de afbeelding niet scherp was en niet was gesigneerd door Warhol.

Uit onderzoek bleek dat een van de originele werken, Bald Eagle,  al in 2011 werd geveild, dus waarschijnlijk heeft de kunstroof al jaren geleden plaatsgevonden. De politie heeft nu in onderzoek wie de verkoper van het werk was.

Deze kunstroof staat niet op zichzelf, afgelopen zomer werd bekend dat een man in China ruim 140 kunstwerken heeft vervalst. Hij gaf aan de werken in bewaring te zullen nemen maar schilderde ze vervolgens na. Uiteindelijk verdiende hij 5,15 miljoen euro met het verkopen van de originele werken.

Ook Nederland kende een aantal meestervervalsers. Geert Jan Jansen verdiende veel geld met de verkoop van schilderijen die niet echt waren.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here