Onderhandelingen nieuwe CAO van start

0
224

Deze week zijn de onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de Particuliere Beveiliging weer van start gegaan. De vakbonden en de Nederlandse Veiligheidsbranche nemen deel aan de gesprekken.

Ondanks dat de economie weer aantrekt ziet de Nederlandse Veiligheidsbranche dat de omzet en winst van beveiligingsbedrijven nog steeds onder druk staan. Dat is geen goed teken, want het is nadelig voor de bedrijvigheid in de sector en voor de baan- en inkomenszekerheid.

Het doel van de vakbonden is om tot een verbeterde CAO Particuliere Beveiliging te komen, een CAO waar bijna 30.000 beveiligers onder werken. FNV Beveiliging wil inzetten op koopkracht, privéleven en wil echte banen creëren voor haar leden. Er wordt dus gevraagd om een verbetering van de arbeidsvoorwaarden gemeten in tijd en in geld.

Werkgevers vinden dat er weinig ruimte is voor verbetering van die twee voorwaarden, maar vragen nog steeds veel flexibiliteit. De werkgevers zijn van mening dat in het verleden gemaakte afspraken in de nieuwe CAO-ronde worden vertaal in concrete afspraken. Het gaat dan voornamelijk om duurzame inzetbaarheid, her- en bijscholing en afspraken rondom het CAO controle orgaan.

Je zou zeggen dat een positief onderhandelingsresultaat dan ook erg ver weg is. Werkgevers en de vakbonden gaan samen benoemen welke wijzigingen het meest dringend zijn. Het gaat dan om wijzigingen in het belang voor de werkgever en die voor de werknemer. Om een goede basis te hebben voor de nieuwe gesprekken wordt er nog niet gedacht aan het kostenaspect wat deze wijzigingen met zich mee kunnen brengen. Op donderdag 10 september is het eerstvolgende overleg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here