Geen boetes door CAO acties politie

0
891
C2000 onvoldoende beveiligd

De politieagenten zijn boos, heel erg boos. Al maanden vragen ze om een loonsverhoging en naar eigen zeggen kregen ze alleen een sigaar uit eigen doos. De overheid wilde pensioengeld van de agenten gebruiken voor een loonsverhoging. Daarom blijft de politie actie voeren voor een betere CAO.

Om hun eisen wat kracht bij te zetten heeft de politie besloten om de stekkers uit de servers te trekken die zorgen voor de verwerking van de boetes. Volgens een bron staat dit serverpark ergens bij de politie, en door het uitschakelen kunnen boetes ook niet meer geïnd worden. Dat betekent een miljoenenstrop voor de overheid.

Daarnaast bestaat er een zogenaamde witte lijst, hierop staan kentekens van bijvoorbeeld het koninklijk huis en diplomaten (AA en CD kentekens) Aan deze lijst zijn inmiddels ook de lagere snelheidsovertredingen en boetebedragen.

Minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, heeft aangegeven de actie eerst te willen onderzoeken voordat hij overgaat tot het nemen van maatregelen. Een van de maatregelen zou een kort geding kunnen zijn om deze actie een halt toe te roepen. Van der Steur is namelijk van mening dat boetes in het leven zijn geroepen om de verkeersregels te kunnen handhaven en in het belang van de verkeersveiligheid.

Afgelopen donderdag verloor de minister nog een kort geding. De rechter oordeelde dat de politieactie waarbij agenten niet meer meegaan met deurwaarders gewoon door mag gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here