Drones helpen inbrekers bij werkzaamheden

0
1600
Drones in actie

Drones zijn in opkomst. Vaak worden ze gebruikt om een show, evenement of ander feest ook vanuit de lucht te kunnen laten zien. Het blijkt nu dat drones het nieuwe gereedschap zijn voor inbrekers.

De drones worden ingezet door inbrekers bij bedrijven en woningen om te kijken of de kust veilig is. Het gebeurt nog niet op grote schaal, maar dat het steeds vaker voorkomt is absoluut zeker zo zegt Gea Wieles van de Verening voor Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB)

Drones worden steeds kleiner en goedkoper en zijn daarom interessant voor criminelen. Ook in Engeland en België zijn verdachte vliegbewegingen met drones gemeld. De Nationale Politie adviseert iedereen dan ook om direct melding te maken van verdachte situaties met drones. De politie geeft tevens aan dat vliegen in een bewoond gebied in verband met veiligheidsoverwegingen absoluut niet gewenst is.

De laatste jaren zijn drones een ware hype geworden. Ze zijn makkelijk in gebruik en relatief goedkoop in aanschaf. Diverse bedrijven gebruiken drones voor filmopnames of na een incident om op die manier de situatie goed in kaart te kunnen brengen. Ook particulieren hebben ze ontdekt en maken veelvuldig gebruik van de vliegende robots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here