Geldloper vrijgesproken van verduistering

0
960
Geldloper vrijgesproken van verduistering

Een geldloper van de firma Brinks is vrijdag vrijgesproken van verduistering. De rechtbank in Amsterdam oordeelde dat er te weinig bewijs is dat de man geld zou hebben weggenomen.

De geldloper, Bas Z, werd ervan verdacht 176.000 euro te hebben weggenomen tijdens zijn werkzaamheden voor de firma. Dit zou zijn gebeurd in juni 2013 tijdens werkzaamheden in Hilversum.

Het Openbaar Ministerie had 16 maanden cel geëist tegen Bas Z. en de firma Brinks wilde het gehele bedrag terug. Volgens de rechtbank staat vast dat het geld in de geldautomaten de laatste keer op 31 mei is geteld. Tussen die datum en de datum dat Bas Z bij de geldautomaten was hebben ze tweemaal een servicebeurt gehad. Daarom is volgens de rechtbank niet uit te sluiten dat de verduistering heeft plaatsgevonden tijdens deze servicebeurten. De claim van Brinks werd dan ook afgewezen.

Bas Z. heeft altijd ontkend iets met de verduistering te maken te hebben gehad en toonde zich dan ook erg opgelucht. Zijn advocaat had tijdens de behandeling van de zaak al vrijspraak gevraagd. Volgens hem is er absoluut geen bewijs voor de verduistering en is zijn cliënt nooit met het geld gezien. Bovendien zou het om biljetten gaan om 10, 20 en 50 euro en volgens de advocaat kun je 176.000 euro nooit zomaar verstoppen in die coupures.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here