Campagne tegen auto inbraken groot succes

0
903
Campagne tegen auto inbraken succes

Een Amsterdamse campagne tegen auto inbraken rondom het Museumplein is zo’n groot succes dat is besloten deze landelijk uit te rollen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid gaat in samenwerking met de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit zorgen voor de landelijke uitrol. Door de actie in Amsterdam zijn de inbraken in auto’s daar al met 25 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar.

In de betreffende campagne werken stadsdeel Zuid, Q-Park en de politie samen. De voorzitter van de bestuurscommissie van stadsdeel Zuid, Sebastiaan Capel zegt dat het een succes is. “Het aantal inbraken in het Museumkwartier daalt. We maken bezoekers van stadsdeel Zuid die met de auto zijn weerbaarder. Ik ben erg blij met deze campagne en hoop dat deze veel navolging krijgt elders in de stad en Nederland.”

De Amsterdamse campagne is inmiddels overgedragen aan de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Deze stichting gaat samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid zorgen dat gemeenten, organisaties zoals de politie en parkeerbeheerders ook op de hoogte zijn van de mogelijkheden. In totaal zijn er vijf pilotgebieden aangewezen om mee te starten, later wordt dit uitgebreid. Ook wordt het handboek aanpak autokraak gedigitaliseerd en is er een webdossier over auto inbraken in de maak.

campag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here