Prinsjesdag 2016 nog nooit zo streng beveiligd.

0
1121
Prinsjesdag zwaarder beveiligd dan ooit

Iedereen is het er over eens. Bezoekers van Prinsjesdag maar ook Frits Wester, de politiek verslaggever. “Dit is mijn dertigste Prinsjesdag. Maar zoveel beveiliging heb ik nog nooit gezien. Op iedere straathoek staat wel iemand. En ambulances en brandweer die preventief klaarstaan, ook dat heb ik nog nooit gezien. Dit alles heeft te maken met het actuele dreigingsniveau.”

Op elke hoek van de straat staan ambulances, brandweerauto’s en politieagenten. Straten worden geblokkeerd door zware vrachtwagens.Tassen worden gecontroleerd en de politie gaf zelfs al het advies om geen grote tassen mee te nemen. Twee zussen komen al tien jaar omdat ze de democratie en vrijheid willen vieren. Door alle extra maatregelen voelen ze dat dit jaar wel anders. Gedachten aan aanslagen gaan toch door het hoofd van de twee zussen.

Agenten letten vooral op afwijkend gedrag, mensen worden dan aangesproken en er wordt medewerking gevraagd om even in tassen te mogen kijken. De meeste mensen werken daaraan mee, sommigen klagen. In andere gebieden heeft de politie het recht om zonder toestemming in tassen te mogen kijken.

De politie in Den Haag wil verder geen commentaar geven over de zware inzet van de hulpdiensten. Volgens een woordvoerder is dat in het belang van de veiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here