Imam waarschuwt voor aanslag in Amsterdam

0
1117
Imam waarschuwt voor aanslag in Amsterdam

Volgens Imam Yassin Elforkani wordt er in Amsterdam binnen afzienbare tijd een aanslag gepleegd als terroristische netwerken niet snel worden opgerold. Elforkani deed zijn uitspraken in het Parool.

De 33 jarige imam zegt dat tussen nu en maximaal anderhalf jaar een aanslag zal plaatsvinden. Volgens hem zijn tientallen jonge moslims in ernstige mate geradicaliseerd en dat er niets is wat hen nog kan stoppen. “Veel mensen in de wijken weten er van maar kiezen ervoor hun mond te houden en deze jongeren te beschermen”, zo waarschuwt de imam in het Amsterdamse dagblad.

Volgens het Parool staat hij bekend om zijn gematigde opvattingen. “Ik ben van het maatschappelijk debat en de hervormingen. Dat blijf ik, maar het is nu zo heftig dat we het daar op korte termijn niet van moeten hebben. Het is gewoon hard ingrijpen”, aldus de jongeren imam.

Na de aanslagen in Brussel is er wereldwijd weer onrust ontstaan en is de angst voor een aanslag weer toegenomen. In Brussel is het hoogste dreigingsniveau van kracht en sinds begin van dit jaar heeft de overheid extra militairen ingezet die de veiligheid moet kunnen bewaken. In Nederland is het dreigingsniveau op dit moment substantieel, het op een na hoogste niveau qua dreiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here