Museumkaart krijgt foto tegen fraude

0
907
Museumkaart krijgt pasfoto

Hoe zeg je op een vriendelijke manier dat je het zat bent dat je kaart misbruikt wordt en je zo inkomsten misloopt? De Museumvereniging, de exploitant van de Museumkaart, heeft dat handig opgelost. De kaart krijgt weer een foto om herkenbaarheid van de klanten te vergroten. Anders gezegd is de exploitant dus niet blij met het aantal mensen dat hun kaart uitleent aan anderen.

Het is niet voor de eerste keer dat de kaart een pasfoto bevat. Tot 2003 stond er al een pasfoto op de kaart maar dit werd om allerhande redenen afgeschaft. Destijds is besloten om de kaart iets duurder te maken om het uitlenen aan anderen alvast in te calculeren. Kennelijk is het nieuwe systeem de exploitant niet bevallen en wil men toch weer teruggaan op het oude systeem met pasfoto.

De Museumvereniging ontkent overigens stellig dat de herinvoering van de pasfoto te maken zou hebben met fraude. Zoals eerder gezegd willen ze de klanten beter leren kennen.

Met de Museumkaart is het mogelijk om ruim 400 musea kosteloos te bezoeken. De kaart kost €59,90 per jaar voor iedereen boven de 18 jaar. Mensen tot 18 jaar betalen €32,45.  Alleen voor bepaalde tentoonstellingen moet een toeslag worden betaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here