Plofkraker Duitsland overleden na achtervolging politie

0
957
Plofkraker overleden in Duitsland

Een plofkraker in Duitsland is overleden na een achtervolging door de politie, een andere verdachte raakte zwaargewond en een derde kompaan nam de benen maar kon later worden aangehouden door de massaal aanwezige politiemacht.

De drie mannen hadden een geldautomaat in de Duitse stad Meppen opgeblazen en sloegen na hun daad op de vlucht in een donkerkleurige Audi. Door een veel te hoge snelheid vlogen ze uit de bocht en botsten frontaal tegen een tegemoetkomende vrachtwagen waarna de Audi tegen een boom botste. Een plofkraker kwam daarbij dus om het leven.

Het westen van Duitsland heeft al veel langer te maken met plofkrakers, al maanden worden banken geteisterd door de criminelen. De daders weten meestal te ontkomen in zeer snelle auto’s en vluchten richting Nederland. De politie heeft het vermoeden dat de 3 mannen die bij deze plofkraak waren betrokken ook uit Nederland kwamen.

In Duitsland loopt met qua beveiliging van geldautomaten tegen plofkraken achter op andere landen, voor veel criminelen een reden om hun werkterrein naar Duitsland te verleggen. In Nederland wordt de inhoud van een geldautomaat onbruikbaar gemaakt als er een plofkraak plaatsvindt.

Vorige maand ging het ook al mis, toen kwamen 2 inbrekers om het leven op de snelweg. Ook deze mannen reden in een Audi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here